"Mogli bismo da srušimo ovaj zid između kuhinje i sobe i da napravimo sve u jednom -kuhinju, trpezariju i dnevni boravak tzv. open space", saopštih mužu moje želje vezane za preuređivanje kuće jer smo već godinu dana u nekim radovima.

"Na tom zidu ti se nalazi odžak i alfa peć koja je praktično kotao za centralno grejanje. To je sad neizvodivo, strpi se malo pa ćemo napraviti kotlarnicu sledeće godine. Ako budeš i dalje želela da srušimo zid, srušićemo ga tad", nežno me "otkači", i mene i moje želje. U prevodu ne blesavi se sad, znaš li koliko košta pravljenje kotlarnice, jeste da ti se ne sviđa ovaj šporet koji podseća na smederevac, ali sve za sad funkcioniše.

I uz duboki uzdah odložih svoju želju na tamo neku policu koja je obeležena etiketom "preskupe želje". Tik pored stare, preskupe želje "kamin u spavaćoj sobi" i "drveni letnjikovac na sred dvorišta".

Nakon par dana dok sam se vozila ka prijateljici kroz atare, nebo iznad mene se otvorilo. Kiša je lila kao u filmovima, a gromovi su se preteći probijali kroz modre oblake. Prizor koji je u meni budio strah. Šta ako me udari grom, u sred ovih njiva, samu? Zatvorim do kraja prozore na autu. Pusti ti to - ne može ti grom ništa kad si u autu- tvrdnje. Stigoh kod nje konačno. Neozleđena. Prestravljena od bliceva koji su sevali s neba. Zvoni telefon. Muž. - Sedi. Grom nam je upravi udario u odžak...i razneo ga- reče polako, birajući reči, da me što manje uznemiri - ali to je sve od štete, samo je odžak stradao, sve ostalo je u redu.

Dete u meni poskoči od radosti. Pa to je znak da je moja želja uslišena. Ako je odžak uništen, peć ne može više tu da stoji, mora da se pravi kotlarnica...i zid ide dole. Wooohoooo! Bog mi ispunjava želje. Makar gromom...kreativno, nema šta.

Zaboravila sam na malu stavku da na kući postoji još jedan odžak. Zdrav, prav, nekorišćen. Između dnevne i spavaće sobe. To menja stvar. Kotlarnica se ipak odlaže na neko vreme i ostaje na polici mojih "skupih" želja. Alfa se premešta u našu spavaću sobu. Jer funkcioniše. Jer nema potrebe za dodatnim troškovima.

Ležim na bračnom krevetu. I gledam pravo u tu ružnjikavu peć i kažem mužu veselo - Hej, makar mi se jedna skupa želja neočekivano ispunila - kamin u spavaćoj sobi! Kad poželim mogu uvek da otvorim vrata od ložišta i piljim u vatru. Čista romantika.

Bog me čuje i uvek nađe način da mi ispuni želje. Eh, sad...forma mu i nije toliko važna. Izgleda da nije esteta.

"Kad ti život da limun napravi od njega limunadu."